Coaching

Bedrijfscoaching kan veel verschillende vormen aannemen. Van een individuele begeleiding van werknemers die het even moeilijk hebben, tot het doen aan teambuilding aan de hand van inspirerende en spannende cursussen van experts: coaching is zeer veelzijdig en er is altijd wel een geschikte coaching-oplossing voor uw bedrijf te vinden.

Met een kwalitatief hoge coaching vergroot u het potentieel van uw werknemers, én dat van uzelf. U kweekt een positieve houding op de werkvloer en maakt het bedrijf tot een meer dynamische eenheid.

Gespecialiseerde coaches kunnen een specifieke training geven aan leidinggevenden, zodat de efficiëntie van het bedrijf hoger wordt en mensen zich beter op hun gemak voelen in hun desbetreffende functie. Daarmee worden bestaande problemen opgelost, maar worden ook toekomstige spanningen uit de weg geruimd, zodat de algehele sfeer constant goed kan blijven.

Een begeleidende coach

Naast het type coach dat een training kan geven en optimaliserende effecten in en om uw bedrijf kan hebben, zijn er ook coaches die een meer begeleidende taak op zich nemen. Burnout-coaches en gezinscoaches ondersteunen uw werknemers op het moment dat het nodig is en helpen vervelende problemen op te lossen. Door uw werknemers via het bedrijf gebruik te laten maken van dit soort begeleiding op het moment dat zij dat nodig hebben, voorkomt u vervelende problemen op de werkvloer en kunt u de productiviteit van uw arbeidskrachten hoog houden.

Persoonlijke problemen of problematische situaties binnen het gezin kunnen destabiliserend werken en leiden vaak tot ziekteverzuim, verlies van concentratie en extra spanning op de werkvloer. Het is dus zaak dat u uw werknemers bijstaat in het oplossen van dit soort problemen. De wetenschap dat zij een dergelijk vangnet hebben, draagt bovendien sterk bij aan een positieve werksfeer.

Begeleiding in het onderwijs

In de volgende video coaching toegepast in het onderwijs:

De kosten van coaching

Het inhuren van allerlei verschillende coaches om u en uw hele bedrijf op gang te helpen wordt ook in Nederland steeds populairder. Ongeacht de sector waar in u actief bent of het soort bedrijf dat u heeft, kunnen verschillende soorten coaching zeer aantrekkelijk zijn. Werknemers genieten vaak van coaching en doen veel nuttige kennis op, die zij in kunnen zetten om uw bedrijf meer optimaal te laten functioneren.

Maar ook voor uzelf kan coaching een goede optie zijn. Als u kampt met een burn-out, op zoek bent naar expertise op het gebied van zzp’en, of uw persoonlijke problematiek uw bedrijfsvoering niet negatief wil laten beïnvloeden, is het aanspreken van een professionele coach vaak een oplossing. De vele soorten coaching die er te vinden zijn, kunt u al in zetten tegen hele voordelige tarieven.

Op de kosten coaching pagina lees je hier meer over. Meer op de homepage van CoachesWijzer.nl