Enquêtes

Een enquête is een uitstekende manier om achter de mening van anderen te komen. Met een enquête is het mogelijk om volop informatie te verzamelen. Enquêtes worden eigenlijk voor veel soorten onderzoeken ingezet. Zo kan je een enquête gebruiken om een klantentevredenheidsonderzoek te doen, een medewerker tevredenheid onderzoek of bijvoorbeeld een korte vragen lijst om de mening over een product te krijgen.

Hoe krijg je een succesvolle enquête?

Als je besluit om zelf de enquête samen te gaan stellen dan is het ten eerste belangrijk om te bepalen wie je mee laat doen. Door niet iedereen willekeurig een enquête te geven is het mogelijk om een beter eindresultaat te krijgen.

Ook is het slim om bij een grote enquête alle gegevens te verwerken in een statistieken programma als SPSS.

Daarnaast zijn er nog tal van tips om de vragen op de juiste manier te gaan stellen. Misschien heb je al in de gaten dat het slim en verstandig is om de enquêtes door een professioneel onderzoekbureau te laten opmaken, verspreiden en verzamelen.

Wat kost een enquête?

Er zijn volop verschillende manieren om een enquête uit te laten voeren. Zo kun je een telefonische enquête doen, een schriftelijke enquête en ook enquêtes via het internet. Het is mooi om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Bij iedere soort enquête hoort een ander prijskaartje. Het beste is om met een onderzoeksbureau in contact te treden om een offerte aan te vragen. Zo weet je precies wat er mogelijk is en ook wat de bijbehorende kosten zijn.