Taalcoaching

In een wereld waarin de globalisering toeneemt en werknemers steeds vaker over de grenzen moeten kunnen praten, is het inhuren van een taalcoach een manier om de interne en externe communicatie van uw bedrijf te verbeteren. Of u nu handel drijft met China of veel buitenlandse werknemers in dienst heeft: een taalbarrière kan leiden tot veel frustratie en ongelofelijk veel tijd en geld kosten.

Een taalcoach kan (soms op vrijwillige basis) de Nederlandse taal aanleren aan uw werknemers, of helpen met het verzorgen van communicatie met klanten of leveranciers.

Voorkom misverstanden met een taalcoach

Niets is zo belangrijk als goed onderling begrip op de werkvloer. Als u buitenlandse werknemers in dienst heeft weet u hoe essentieel het is dat u elkaar goed begrijpt. Taalcoaches kunnen worden ingezet om individuele begeleiding te bieden en de Nederlandse taal aan te leren. Daarmee bespaart u veel tijd en moeite – de kosten van een taalcoach verdienen zichzelf dan ook gemakkelijk terug. Ook als u wil zorgen dat u communicatie soepel en netjes verloopt of u problemen ondervindt tijdens het onderhouden van contact met buitenlandse zakencontacten kan een taalcoach goed van pas komen.

Een taalcoach is in veel gevallen inzetbaar

Een professionele taalcoach kan voor veel verschillende problemen op de werkvloer een oplossing bieden. Zo kunt hij bijvoorbeeld gebarentaal aanleren, een taalachterstand doen verdwijnen of training geven aan administratief medewerkers en laten zien hoe ze juiste wijze klanten kunnen bejegenen.

De kosten van een taalcoach zijn afhankelijk van het soort werk en de intensiviteit van de begeleiding. Soms werken taalcoaches zelfs als vrijwilligers. Daarmee kunt u niet alleen problemen uit de weg gaan, maar ook productiviteit van uw bedrijf een boost geven. Ga dus snel op zoek naar een taalcoach en zet hem ook in uw bedrijf in om de communicatie te versoepelen.